Debljanje po zodijaku

Ne debljamo se svi isto, “kritične točke” razlikuju se od znaka do znaka i ovise o prvoj astrološkoj kući koja predstavlja naše fizičko tijelo. To je ujedno i odgovor na činjenicu da dijete ili bilo koji režimi kontrolirane prehrane koji odgovaraju npr. Raku neće odgovarati Ovnu i obrnuto.

Vodeni znakovi (Rak, Škorpion i Ribe) imat će više problema s nakupinama vode u tijelu nego s tvrdokornim masnim naslagama. Kod njih će svaka vrst masaže i tjelovježbe koja potiče drenažu dati odlične rezultate. Zemljani znakovi (Bik, Djevica i Jarac) će isključivo uz odricanje od nekih vrsta namirnica i svakodnevnom tjelovježbom uspjeti popraviti liniju tijela, dok će vatreni Ovan, Lav i Strijelac biti primorani ozbiljnije poraditi na sebi zbog većih poteškoća u skidanju kilograma. Tek potpuna promjena u prehrambenim navikama može polučiti uspjeh. Zračni Blizanac, Vaga i Vodenjak doseći će idealnu težinu iz mladih dana ukoliko znatno smanje unos kalorija, a povećaju njihovo sagorijevanje. Tretiranje kritičnih mjesta što uključuje masaže i ciljane vježbe za određeni dio tijela donijet će rezultate.

Na koji način se debljamo i na što treba obratiti pažnju prvenstveno pogledajte po znaku gdje se smjestio vaš ascendent, odnosno podznak.

Ovan: Za podznak u Ovnu karakterističan je jači gornji dio tijela. Tijekom godina prvi će “stradati” struk a kasnije se pripremite na nešto jača ramena i vrat. Lice postaje oblije.

Bik: Podznaci u znaku Bika su još u mladosti skloni nakupljanju masnog tkiva pa tradicionalno slove kao “teški” znakovi. Debljanje se očituje najprije na trbuhu, grudima i području vrata. Tijekom godina “stradaju” noge i stražnjica.

Blizanci: Zahvalni podznak, ali suprotno uvriježenom mišljenju Blizanac nije imun na debljanje. Kod njih je karakteristično raspoređivanje masnoće na rukama (posebno nadlaktice kod žena) te većinom na donjem dijelu trbuha.

Rak: Kod ovog podznaka popunjava se prvo struk, trbuh postaje izraženiji, ali i lice je “napadnuto”. Rakovi kao “mjesečeva djeca” često imaju okruglo lice i kad su mršavi, kasnije se ta prirodna oblina pretvori u masnoću na obrazima i vilici.

Lav: Prvo ojačaju grudi, kasnije se masnoća premješta na gornji i srednji dio leđa, stražnjicu i noge. Lice dolazi na kraju, ali kad se popuni, teško je čak i rigoroznim dijetama maknuti “višak”.

Djevica: Izuzetno pazi na ishranu ali ni one nisu imune na debljanje. Područja od gornjeg trbuha na niže posebno su osjetljiva. Probava i problemi s metabolizmom često od u mladosti vitkih Djevica naprave “okruglice” a ponajviše u srednjem dijelu trupa.

Vaga: Iako veliki estete teško će održati željenu težinu i u srednjim godinama. Prvo se opuštaju nadlaktice, donji dio leđa i trbuha. Lice gubi formu nakupljanjem masnoća u području obraza i vilice (podbradak).

Škorpion: Masne nakupine prvo se uočavaju na trbuhu. Tijekom godina opušta se stražnjica a neželjene naslage lokaliziraju se na donjem dijelu leđa i vratu. Mnogi s podznakom u Škorpionu slično kao i Ovnovi vrlo rano gube formu struka.

Strijelac: Uz Bikove jedan od čestih debeljuca. Hedonizam i sklonost neumjerenosti brzo rezultiraju neželjenim masnim nakupinama na bokovima i bedrima. Kritični su trbuh i stražnjica koja vrlo rano gubi čvrstinu.

Jarac: Treba voditi računa da će prvo noge a posebno natkoljenice biti pogođene masnim tkivom. Kasnije se masnoća pojavljuje na trbuhu, leđima (donji dio) i dijelu oko lopatica. Aktivno plivanje, trčanje ili hodanje može znatno usporiti ove procese.

Vodenjak: Slojevi masnoće vidljivi su na nadlakticama, leđima i posebno predjelu trbuha. Natkoljenice, a posebno unutarnja strana bedara su ugroženije od potkoljenica. Oval lica se narušava zbog opuštanja donjeg dijela vilice.

Ribe: Kao i svi vodeni znakovi sklone su suvišnom nakupljanju vode te shodno tome čestom oticanju. Prvo “stradaju” stopala i skočni zglobovi a potom potkoljenice. Da bi se usporili ovi procesi obavezno reducirati sol u prehrani.

Izvorno objavljeno: 21.9.2006. (Novi list, prilog Zvijezde & ljudi)

Advertisements
%d bloggers like this: