Kakvi ste za upravljačem ?

Kako se pojedini horoskopski znakovi ponašaju za volanom i na što trebaju obratiti pažnju, pročitajte u nastavku teksta:

OVAN
Poznati su kao temperamenti vozači.  Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća jest upravo brzina i  nestrpljivost, a omiljeno im je i parkiranje na nedopuštenim mjestima kao što su pješački prijelazi i staze, ulazi u zgrade ili travnjaci. Da bi izbjegli kazne, neugodnosti i nesreće trebaju se bolje koncentrirati i poraditi na strpljenju.

BIK
Iako se svrstavaju u kategoriju ‘pouzdanih vozača’, Bikovi su skloni  popuštanju pažnje u večernjim i noćnim satima. S obzirom na taj podatak, nužan je veći oprez u noćnoj vožnji kada je slabija vidljivost a koncentracija puno lošija. Također, dok voze trebaju izbjegavati konzumaciju i najmanjih količina  alkohola.

BLIZANCI
Ovo su brzi i često agresivni vozači. Skloni su bezobzirno presijecati put drugima,  pa  najveći broj nesreća može biti prouzrokovan upravo njihovom razigranošću na cesti. Trebaju ozbiljno poraditi na svojoj manjkavoj vozačkoj kulturi, kloniti se “slaloma” po autoputu i pretjecanja s desne strane.

RAK
U  promet se često uključuju s glavom “u oblacima” pa je za njih od velike važnosti da se bolje pripreme za vožnju i  svoju pažnju usmjere na prometnu signalizaciju. Ako su umorni ili opterećeni problemima, često zaboravljaju upaliti svjetla, a na raskrsnicama se zbune ili zanemare pravo prvenstva.

LAV
Neprilagođena brzina i arogancija za volanom najčešći su grijesi ovog znaka. Dogodi li se pak prometna nezgoda  Lav  teško prihvaća svoju odgovornost i krivnju, koliko god ona, svim učesnicima, bila očigledna. Moraju biti puno oprezniji pri promjenjivim klimatskim uvjetima i lošim cestama.

DJEVICA
Među njima ćemo česti naići na buntovne vozače koji zanemaruju ograničenja brzine, pa voze ili presporo ili prebrzo. Presijecanje zavoja i naglo kočenje često su uzroci nezgoda pa im se preporučuje odgovorniji odnos, ne samo prema sebi –  već i prema drugim učesnicima u prometu.

VAGA
Iako za volanom, one su uvijek zaokupljene s nečim drugim, pa im i retrovizor uglavnom  služi samo kao kozmetičko ogledalo. Trebaju pojačati pažnju  i više se koncentrirati na ostale učesnike u prometu a  posebno kada je, zbog snijega, kiše ili magle, vidljivost smanjena ili u kasnim  noćnim satima.

ŠKORPION
Zbog svoje primarno Marsove prirode, spadaju u energične vozače. Ne podnose da su ikom  “u repu” pa često pretiču. Stoga se i nesreće u kojima su Škorpioni učesnici događaju najviše zbog brzine i riskantnog pretjecanja. Neka se klone brze vožnje posebno ako su ljuti i neraspoloženi.

STRIJELAC
Ovo je jedan od najvećih buntovnika za volanom. Najčešći grijesi su im nepoštivanje semafora i ostalih saobraćanih znakova. Rado zanemare sve vrste ograničenja i zabranu parkiranja pa su njihovi  automobilski  pretinci puni, uglavnom neplaćenih, kazni za nepropisno parkiranje.

JARAC
Iako ga ljudi uglavnom doživljavaju kao discipliniranu, odgovornu i ozbiljnu osobu, Jarac se za volanom ponaša dijametralno suprotno. Vozi kao da je sam na cesti i isključivo po svojim pravilima. Grubo zanemaruju prometne znakove i ne pridržava se nikakvih ograničenja. Jedino što ga može disciplinirati jest poveća novčana kazna na licu mjesta.

VODENJAK
To  su uglavnom vozači koji poštuju pravila, mada se zna desiti da ih u nekim situacijama  iznerviraju spori ili zbunjeni vozači pa krenu s psovkama, trubljenjem i riskantnim pretjecanjem. Nemaju strpljenja za gužve i u takvim bi situacijama morali  puno više poraditi na samokontroli.

RIBE
Ribe ne bi smjele sjedati na volan ako su jako neraspoložene ili sretno zaljubljene. Svaka emocionalna promjena previše utiče na njihov stil vožnje i ponašanje u prometu. Naime, ako su sretne onda su pretjerano spore i popustljive, dok ih ljutnja i nervoza pretvara u nepažljive a poneke i u agresivne vozače.

Napomena: Objavljeno u Godišnjem horoskopu za 2010. Večernjeg lista.
Advertisements
%d bloggers like this: