Marko Rakar – Na putu istine

Uspoređivati Julian Assangea, osnivača WikiLeaksa s predsjednikom udruge Vjetrenjača Marko Rakarom nije posve primjereno, iako u njihovim životnim filozofijama ima dodirnih točaka. Ciljevi projekta WikiLeaks i Vjetrenjače su slični, informacije o radu državnih tijela učiniti dostupnima javnosti kako bi se spriječilo konspirativno djelovanje i manipulacija od strane vladajućih.

Assange je nedavno uhićen u Londonu pod izlikom na brzinu iskonstruiranih optužbi, dok je Marko Rakar svoju Golgotu prolazio kada su ga teretili da je objavio registar branitelja.

Marko Rakar rođen je u vatrenom i istinoljubivom Strijelcu. To ne iznenađuje, niti jedan drugi znak neće zagovarati i braniti istinu onako kako to čini Strijelac. Ipak, svi koji su sposobni s velikim entuzijazmom slijediti neki cilj ili ideju, moraju imati izraženog Marsa pa tako i Marko ima moćnog Marsa u Škorpionu, koji kada jednom odredi svoj cilj nikad ne odstupa od njega. Kombinacija Strijelca i Škorpiona, vatre i vode, vrijedna je svake pažnje. Strijelac daruje gorljivi idealizam, a Škorpion silu vode koja je sposobna u svakoj okoštaloj strukturi izdubiti vlastito korito.

Napomena: Objavljeno 12. prosinca 2010. / Nedjeljni Novi list

Scan-101214-0003

Advertisements
%d bloggers like this: