Horoskop za 2011. godinu

Kao i prošle 2010. godine, planet Jupiter kretat će se velikom brzinom. Dana 22. siječnja ući će u znak vatrenog Ovna, a već 4. lipnja u zemljanog Bika. Uobičajeno kretanje Jupitera je takvo da mu za prolazak kroz jedan znak treba godinu dana, dok će ove godine to učiniti rekordno u samo pet mjeseci. Iako su neki astrolozi skloni mišljenju da povećana brzina kretanja planeta nije dobra, smatramo da će to u ovom slučaju biti odraz zdravog utjecaja.

Budući se planeti brzo kreću upravo kroz znakove s kojima se dobro slažu, kraći boravak Jupitera u Ovnu treba razmatrati u pozitivnom kontekstu. On će djelovati hitro, učinkovito i pobuđujuće na svakog, a ponajviše na vatrene Ovna, Lava, Strijelca te zračne Blizance, Vage i Vodenjake. Kod spomenutih znakova, najmoćnije će se izraziti kod Ovna, a najslabije kod Vage.

Velika postignuća za Ovna i Lava

Dakle, tih pet mjeseci se Ovnovi mogu nadati porastu volje, snage i optimizma, dobrom zdravlju te porivu ka velikim postignućima, što ih može odvesti van granica zemlje, ali i omogućiti im da steknu utjecajniji položaj u društvu. Slično se može reći i za Lavove. Naime, kod oba znaka će sposobnost stjecanja znanja postati bitnom osnovom napredovanja, stoga treba investirati u znanje i kapitalizirati ga što je bolje moguće. Za razliku od Ovna i Lava, Strijelac će biti ponajviše orijentiran na ljubav. No, smirenje na tom planu vjerojatnije je kod zrelijih pripadnika znaka dok će mlađi biti zainteresirani uglavnom za nesputanost i zabavu. I Blizanci mogu očekivati sreću u ljubavi, ali i općeniti sklad u međuljudskim odnosima. Ulaganje energije u kvalitetan odnos s okolinom, povoljno će se manifestirati na poslovnom i financijskom planu. Posao će napredovati i Vodenjacima, iako će se morati pomiriti s time da često izbivaju iz kuće zbog poslovnih putovanja.

Klackalica za Vage

Za Vagu, koja se nalazi nasuprot Ovnu, Jupiter neće imati tako povoljan utjecaj, a slično se može reći za Raka i Jarca koji se od Ovna nalaze pod kutem od 90 stupnjeva. Vage će se dvoumiti između poriva za stabilnom vezom i slobodom. Iako će potreba za stabilnošću u konačnici pobijediti, bar će se nekoliko puta odazvati zovu slobode i time nepotrebno zakomplicirati vlastiti život. Znaku Raka će se Jupiter izazovno manifestirati na poslovnom planu. Donijet će dosta prilika za napredovanje i sretnih okolnosti, no opasnost će ležati u neumjerenom optimizmu i manjku realnosti. Jarce očekuju financijska ulaganja u domu. Moguće je preseljenje u veći prostor, no morat će pripaziti da im investicije budu opravdane.

Bik miljenik sreće

Za vrijeme boravka Jupitera u Biku tijekom druge polovice godine, sasvim će druga garnitura znakova doći pod njegov utjecaj. Pozitivno će se izraziti kod znakova zemlje (Bik, Djevica, Jarac), ali i kod vodenih (Rak, Škopion, Ribe). Kod Bika će biti najviše povoljan, a kod Škorpiona najmanje. Bik će postati miljenik sreće, osobito u financijskom smislu, ali i više od toga. Harmoničan Jupiter valja iskoristiti za uvođenje novih sadržaja u život te pokretanje nečeg novog. Budući će prijatelji postati važan oslonac u svemu što čine, pažljivim njegovanjem tih odnosa, prosperirat će u svakom pogledu. Za razliku od Bikova, Djevice očekuje sreća na ljubavnom planu. Njihov će ljubavni život krenuti uzlaznom putanjom i to zahvaljujući izvrsnoj komunikaciji s partnerom. Slično će biti i s Jarcem. Uz vidno smanjenje obiteljskih neprilika, njima će također krenuti u ljubavi. Na poslovnom će planu Rakovi i Ribe doći na svoje, osobito ako odluče mijenjati posao. Prijatelji i dobre veze u društvu će im u tome pomoći.

Škorpion se nalazi nasuprot Biku, stoga će se Jupiter dijelom pokazati izazovan, a nešto slično se može reći za Lava i Vodenjaka. Jasno, napetosti na koje Jupiter ukazuje najčešće su vezani uz neki oblik pretjerivanja. Kod Škorpiona se to pretjerivanje može izraziti kroz prekomjerni hedonizam ili pak u emocionalnom smislu. Lavovi se moraju čuvati optimizma bez pokrića i poslovnih rizika, dok bi Vodenjaci trebali iskoristiti drugu polovicu godine za poboljšanje kvalitete odnosa u domu i obitelji.

Red Neptuna, red Saturna

Jedna od zanimljivijih promjena u godini dogodit će se u svezi Neptuna. Nakon što je 12 godina boravio u Vodenjaku, ući će u znak Riba, iako se zbog retrogradnog kretanja tu neće zadržati duže od četiri mjeseca. Naime, potpuni prelazak u Ribe dogodit će se tek u veljači 2012. godine. No i ova će četiri mjeseca biti dovoljna da se osjete suptilne vibracije ovog planeta, iako ćemo se s njima pobliže upoznati tek naredne godine.

U pogledu Saturna nema promjena. On je krajem 2009. ušao u znak Vage i tu će se zadržati sve do kraja 2012. godine. Načelno, povoljan je Blizancima, Vodenjacima, Lavovima, Strijelcima, a nepovoljan Ovnu, Raku, Jarcu, dijelom i Vagi.

Napomena: Objavljeno 12. prosinca 2010. / Novi list / Prilog: Godišnji horoskop

Advertisements
%d bloggers like this: