Vesna Balenović – Pijetao je prerano kukuriknuo

Najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović objavila je kako se treba vratiti u Inu, gdje je prije deset godina dobila otkaz radi prokazivanja kriminala. Očito je pijetao prerano kukuriknuo jer je iz Ine hitro došlo priopćenje kako nema osnova za njeno vraćanje na posao.

Vesnin horoskop nalikuje utvrdi i na neki način podsjeća na mukotrpnu rovovsku bitku, što je njen dosadašnji život i pokazao. U znaku upornog Jarca nalazi se čak četiri planeta i to Sunce, Mjesec, Merkur i Venera, dok su se u Škorpionu smjestili Mars i Saturn. To definitivno nije običan horoskop iz razloga što je najmoćniji planet u cijeloj priči upravo ratnički Mars u Škorpionu.

Njena želja da u Ini vodi antikorupcijski ured ima svoju logiku, ali trebala bi uzeti u obzir da smo zemlja u kojoj građani koji ukazuju na korupciju loše prolaze.  Bez obzira na krajnji rezultat, Vesna Balenović je još jednom uspješno skrenula pažnju na gorući problem zviždača. Živimo u zemlji koja je duboko potonula pod teretom plutokracije i korupcije. Dok se to ne promijeni, svaki će napredak biti samo pusti san.

Napomena: Objavljeno 20. veljače 2011. / Nedjeljni Novi list

Scan-110221-0001

Advertisements
%d bloggers like this: