Ivan Pernar – Revolucija jede svoju djecu

Prosvjed fejsbukovaca, okupljenih oko mlađahnog aktiviste Ivana Pernara, možda nije okupio impozantan broj prosvjednika, ali je definitivno polučio mnoge reakcije. Kordon policajaca ispriječio se pokušaju prosvjednika da stignu na Markov trg, dok je Pernar uhićen nakon prelaska zaštitne ograde.

Rođen je u znaku Vage, kojeg simbolično vezujemo uz pojam ravnoteže. Među Vagama se nađe puno revolucionara, a osnova za to krije se u njihovoj socijalnoj preosjetljivosti, što katkad rezultira pokušajem radikalnog ispravljanja nepravde. To što još jedan od nekolicine prosvjeda, iniciran na Facebook društvenoj mreži, nije polučio konkretne pomake u stvarnosti i nije toliko bitno. Bitno je da se o problemima javno govori i da se društvena svijest pojedinaca nastavi razvijati.

Što se horoskopa Pernara tiče, zbog blizine tranzitnog Saturna natalnom Suncu i Mjesecu, ovo je razdoblje povećane opterećenosti dužnostima, što bi moglo biti važno za realizaciju političkih ambicija. No, mora igrati mudro te pronaći ravnotežu između ideala i djela. Neka iz vida ne gubi činjenicu – kada se ideali prizemljuju, oni se najčešće i isprljaju. Revolucija jede svoju djecu.

Napomena: Objavljeno 27. veljače 2011. / Nedjeljni Novi list

Scan-110227-0001

Advertisements
%d bloggers like this: